Prenumerera
Prenumerera
By original author: Mueller /MSC - This file was derived from: Aschraf Ghani MSC 2017 2.jpg: https://securityconference.org/en/medialibrary/asset/mohammad-ashraf-ghani-1839-18-02-2017/This is a retouched picture, which means that it has been digitally altered from its original version. The original can be viewed here: Aschraf Ghani MSC 2017 2 (cropped).jpg: . Modifications made by A1Cafel.This is a retouched picture, which means that it has been digitally altered from its original version. The original can be viewed here: Aschraf Ghani MSC 2017 2.jpg: . Modifications made by A1Cafel., CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=108633635

USA:s marionett – Afghanistans tidigare president – beslogtog 1,6 miljarder vid flykt från landet

Afghanistans president, Ashraf Ghani, flydde på en helikopter innan talibanerna intog Kabul. Helikoptern kunde knappt lyfta för att han hade packat på sig så mycket pengar i den när han skulle fly landet.

Han flydde till grannlandet Tadzjikistan och där uppger man nu att den summan han kom undan med var 169 miljoner dollar, cirka 1,5 miljarder kronor. Han har dessutom nu blivit beviljad asyl på humanitära grunder hos den förenade Arabemiraten, som är allierad med USA, rapporter Daily Mail. Under gårdagen har även Arabemiratens utrikesministerium bekräftat dessa uppgifterna enligt The Hill.

Ghani studerade och tog sin akademiska examen i USA och har förmodligen stor respekt för den amerikanska kulturen.