Prenumerera
Prenumerera

Talibanernas presskonferens: Unga män ska behållas i landet – alla får amnesti

Talibanerna genomförde en presskonferens under dagen. Det är den första presskonferensen av sitt slag och blir historiskt på så vis. BBC sände och då uppgav Afghanistans nya styre att de har fredliga intentioner och vill samverka med det internationella samfundet.

Enligt Talibanernas presstalesman, Zabihullah Mujahid, kommer de inom kort att utropa en ny stat och av allt att döma vill de bygga en stark och stabil sådan. Därmed sades det på presskonferensen att de inte tänker skada tolkar eller andra som samarbetat med ockupationsmakten.

Därpå poängterar, Zabihullah Mujahid, att de inte vill att unga män flyr landet. det är högst tänkbart att de behöver starka unga män för att bygga en stark inhemsk ekonomi utan att belasta världssamfundet.

– Ingen kommer att utsättas för hämnd. Ungdomarna som har vuxit upp här, vi vill inte att de ska lämna landet. De är en tillgång för oss. Ingen kommer att knacka på deras dörr och fråga dem vem de har jobbat för, säger han inför BBC:s kameror.