Prenumerera
Prenumerera

Kabul är omringat – regeringstrupper flyr

Det går rykten om fredsförhandlingar och amerikanska flygattacker utanför Kabul. Men talibanerna avancerar alltjämt. Striderna mellan dem och regeringsstyrkor sker nu 5 mil ifrån huvudstaden och av allt att döma är Kabul omringat av talibanernas styrkor.
Civila ifrån hela landet flyr till Kabul i hopp o att staden ska kunna hållas. Amerikanerna trodde att det skulle ta flera månader innan landet faller men mycket tyder på att huvudstaden faller under helgen.

Regeringsstyrkorna står inte emot. Enligt Klas Bjurström, rådgivare åt Svenska afghanistankommiten väljer regeringstrupper att rädda sina egna familjer och flyr därmed ifrån strid.

Personal på utländska ambassader evakueras av både USA och Storbritannien samt flera andra länder. Sverige minskar bemanningen på sin ambassad i Kabul kraftigt.