Prenumerera
Prenumerera
By Thomas Bresson - Own work, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=76466648

250 000 människor förvänts protestera mot vaccinpasset i Frankrike denna helg

En kvarts miljon människor väntas del ta i helgens protester och demonstrationer mot vaccinpasset i Frankrike. Detta är en fördubbling av aktiviststryka sedan julis mitt. Det finns ingen som tyder på att denna rörelse kommer avtal, enligt Russia Today.

Uppgifter om antal kommer ifrån diverse franska mediakällor som säger sig föra dialog med polisens analytiker. Många barnfamiljsföräldrar kommer att delta då de känner frustration för att barnens skola varit stängd för länge.

Protesterna planeras att hållas på över 200 ställen i Frankrike denna helg och aktivisterna som anordnar arrangemanget har förankring i både vänstern – och högerled. Dessa massprotester har i växt och pågått i snart 5 helger.

Det franska vaccinpasset godkändes av landets högsta konstitutionsdomstol och ska kunna krävas för att besöka restaurangen, biografer, men även för att resa på exempelvis tåg och flygplan.