Prenumerera
Prenumerera
© Fox News

Ungerns ”framgång” är det som irriterar väst – menar Orban i intervju

Ungerns premiärminister Viktor Orban möter Fox News personligheten Tucker Carlson för en intervju på Orbans hemmaplan, Ungern, där Tucker Carlson befunnit sig i en vecka.

Orban anser att kritiken som väst och dess allierade i USA rikar mot hans land är ett resultat av att dessa länder inte vill att det ska komma fram att en konservativ nation har blivit stark.

”Problemet är framgången” säger orban Orban under intervju från i veckan. Han bedömer att det är utmanade för liberala tänkare att inse att Ungern ”bygger upp ett samhälle som är väldigt framgångsrikt, ekonomiskt politiskt, kulturellt och även demografiskt”

Ungern visar hur denna framgångssaga bygger på traditionella värderingar och det skrämmer en västvärld som vill bygga framåtskridande på antikristna värderingar, konstatera han därpå.

Orban är synnerligen övertygad om, under intervjun, att befolkningarna i Europa helst vill styras av regeringar som prioriterar sina egna folk före människor i tredje världen. Problemet är att andra europeiska ledare inte vill se att dessa opinioner leder till starka reaktioner och därmed vill de kväsa Ungern som går i framkant för en konservativ omvändelse.

EU har exempelvis hotat att agera mot Ungern och Polen för att dessa länder har en traditionell syn kring heteronormen, rapporterar AP.

Orban ser det som fullt möjligt att allt fler människor från Västeuropa migrera till Östeuropa inom en snar framtid, då Östeuropa skapat stabilare samhällen.