Prenumerera
Prenumerera
nyheter - brott- skott mot - barnfamilj - i bil
Av Ingen maskinläsbar skapare angavs. Nordelch antaget (baserat på upphovsrättsanspråk). - Ingen maskinläsbar källa angavs. Eget arbete antaget (baserat på upphovsrättsanspråk)., CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=728208

Två män häktas nu efter skottlossning mot barnfamilj i en bil

I måndags kväll blev en barnfamilj beskjuten i sin bil i Upplands-Bro, vilket Svenska Morgonbladet rapporterade om.  Två män som greps och anhölls under natten mot tisdagen misstänks nu för försök till grovt rån och därpå vapenbrott, enligt Åklagarkammarens hemsida.

Åklagaren har nu begärt att dessa två män häktas.

– Jag bedömer att det handlar om ett försök till rån men förundersökningen innefattar även misstankar om försök till mord då skott avlossades mot passagerarutrymmet i bilen. Enligt vad som framkommit hittills i utredningen ska det ha varit fyra gärningsmän med skjutvapen som angrep en familj som var på den aktuella platsen i ett privat ärende, säger kammaråklagare Henrik Stiernblad i ett pressmeddelande.

Åklagaren är övertygad om att männen tillhör det lokala gänget, Bro-nätverket, som är en del av traktens organiserade brottslighet.

– Efter att gärningsmännen försökt öppna en av bildörrarna så avlossas skott in i bilen. De två misstänkta tillhör det kriminella Bro-nätverket. De misstänkta är födda år 1999 och år 1993, och är även misstänkta för grovt vapenbrott sedan ett flertal skjutvapen påträffats i ett garage inte långt från brottsplatsen, säger Henrik Stiernblad.