Prenumerera
Prenumerera
Sabuni Ungern Polen
By http://politik.in2pic.com, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16034848

Sabuni vill utesluta Polen och Ungern ur EU

”Europasamarbetet bygger på ett knippe liberala värderingar”, skriver Sabuni i en debattartikel i Expressen. Hon anser att detta värdegods behöver försvaras mot konservativa krafter.

Liberalernas partiledare kräver att en framtida borgerlig regering verkar för att Polen och Ungern utesluts ur EU. I debattartikeln nämner hon Ungern och Polens ointresse för HBTO-frågor som orsak till varför hon ser dem som olämpliga i EU-projektet.

Sabuni vill att en framtida borgerlig regering verkar för ett EU-toppmöte där det ska diskuteras hur dessa två länder ska bli mer positiva till homosexualitet eller uteslutas. Hon ifrågasätter även andra konservativa aspekter med dessa samhällen.

”Det behövs en snabb och effektiv mekanism för att försvara mänskliga rättigheter inom unionen. Om Ungern och Polen ändå fortsätter kränka medias oberoende eller försöker montera ner minoriteters rättigheter ska den möjliggöra snabba och kraftfulla åtgärder. Liberalerna föreslår därför ett snabbspår för granskning av Ungern”, skriver Sabuni.