Prenumerera
Prenumerera
By Diliff - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4670988

Allt fler pensionärer, arbetslösa och lågavlönade har inte råd med semester

Globalistpolitikerna argument för ett utökat Europasamarbete på överstatlig nivå var – ökat välstånd. Men med facitet i hand verkar det som att en hel del a Europas befolkning lever på små marginaler, rapporterar tidningen Arbetet.

28 procent av EU:s invånare kan inte ens lämna sin stressiga vardag för en veckas semester. Många av dessa är arbetslösa, pensionärer men även personer som arbetar till låga löner.

Den högsta andelen finns i Grekland och läget i Italien är liknande. Glappen mellan de som har råd och inte har dessutom ökat i EU-medlemsländerna den senaste 10 åren. Vi ser en liknande utveckling i Sverige där 400 000 människor inte har råd med en kortare semester.

Sifforna kommer ifrån Europfacket som menar att det totalt sett rör sig om 35 miljoner människor. Europafacket heter närmare bestämt Europeiska fackliga arbetsorganisationerna, EFS.

– EU:s direktiv om minimilöner måste förbättras så att man garanterar att löner aldrig blir så låga att de som arbetar hamnar i fattigdom. Och kollektivavtal bör göras till rutin för att säkerställa rättvisa löner, säger Europfackets vice generalsekreterare Ester Lynch i en kommentar.