Prenumerera
Prenumerera
Av Frankie Fouganthin - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=89298420

Tegnell: Lovar inte en jul utan restriktioner

Statsepidemiolog Anders Tegnell sade idag att svenskar kommer behöva leva med coronaviruset ett bra tag framöver. Han ger dessutom besked som Coronaskeptikerna länge varnat oss för. Han bedömer att det finns risk att restriktioner av något slag kommer finnas kvar fram tills i jul.

– Ingen kan lova en jul utan restriktioner, säger han, enligt Omni.
Han påstår att smittspridningen går åt fel håll och att Sverige därmed inte kan släppa alla restriktioner till hösten. Tegnell tror emellertid inte att de åtgärder som eventuellt kommer finnas kvar ett tag kommer vara särskilt ”omfattande”. Men Sveriges statsepidemilog konstaterar framtiden är svårt att förutsäga.

– Det beror väldigt mycket på utvecklingen, säger Anders Tegnell, enligt Omni.