Prenumerera
Prenumerera

Skott mot barnfamilj i bil ifrån mopedåkare

Under måndagskvällen ska män på mopeder ha skjutit mot en Audi med en barnfamilj strax norr om Stockholm i Upplands-Bro. Bland annat ett spädbarn satt i bilen, rapporterar Aftonbladet. Polisen har spärrat av brottsplatsen för att genomföra en teknisk undersökning.

Larmet inkom till polisen kl. 19:02 där vittnen uppgav att ett antal personer på mopeder skjutit mot en bil. Ett flertal vapen har använts mot bilen från olika håll. Gärningsmännen lämnade sedan på sina mopeder.

– Man kan säga att de sökte upp den här bilen och sköt rakt in i bilen, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson på polisens ledningscentral i Stockholms län, till Aftonbladet.

Strax efter kl. 20 kom polisen i kontakt med personerna som satt i Audin. Ingen av målsägarna behövde uppsöka sjukvård.

Inga av de misstänkta är gripna medan en utredning för mord och grovt vapenbrott har inletts.