Prenumerera
Prenumerera

Reflektion: Från och med Juli får Polisen bötfälla för högljudd musik – gäller det även för böneutrop?

Från och med den 1 juli får polisen bötfälla svenskar som spelar för hög musik. Ännu ett förtryck av en nordisk festkultur som sedan urminnes tider skapat glädje, manlig och kvinnlig interaktion och därpå gemenskap

Detta finns en lång historia av restriktioner som inskränker svankarnas rätt att utöva sin egen tradition. Under efterkrigstiden har rasistkortet allt för ofta slängts i ansiktet på människor som velat stå upp för sin nation och den kultur som har historiskt förankring i just det landet.

Hets mot folkgrupp kallas det för när svenskar distinkt försöker markera att det finns skillnad mellan sin kultur och andras och hur vår kultur i vissa fall är mer framgångsrik. Lagen har även använts mot präster, såsom Åke Green. Han försvarade aktivt heteronormen, som är en förutsättning för barnafödande och därmed social reproduktion av den egna kulturen, utan behov av importerade människor i stor mängd. Barnafödandet av inhemsk population har minskat under efterkrigstiden till kritiska nivåer i alla europeiska länder.

Fenomenet som trycker ner nationell identitet i västvärlden har många namn. New World Order, Illuminati, den nya världsregeringen, Bilderberg, eller kanske allmän moderniserande utveckling. Det är svårt att veta, men en sak är säkert – att polisen kommer bötfälla allt ifrån ungdomar och studenter för traditionella svenska fester men få moskéer kommer straffbeläggas för kulturavvikande böneutrop.