Prenumerera
Prenumerera
Liberalerna - Sverigedemokraterna
© Riksdagen

Liberalernas ungdomsförbund vägrar samarbete med SD – hotar med att kampanjstrejka

Liberalernas ungdomsförbund, Luf, kräver att moderpartiet omedelbart sätter upp ”röda linjer mot Sverigedemokraterna”, meddelar dess förbundsordförande i en debattartikel i Expressen ”Den tydligaste röda linjen som finns – och den linjen som LUF alltid har förespråkat – är en linje mot Sverigedemokraterna i sig. Deras syn på samhället och på människor är oändligt mycket farligare än de utmaningar Sverige står inför i dag”, skriver ungdomsförbundet.

Luf ställer fyra krav på moderpartiet. Att det ska värna asylrätten, och skydda kvinnors och HBTQ-personer samt försvara minoriteters rättigheter.

Ungdomsförbundet är inte redo att vara överens med moderpartiet om inte dessa ställningstaganden försvaras och de förväntas sig at en tydlig gräns sätts mot Sverigedemokraterna för att så göra. Ungdomsförbundet kommer inte att kampanja för partiet i en kommande valrörelse om inte Liberalerna säkerställer de krav som luf ställt.