Prenumerera
Prenumerera
Extra val- centerpartiet
Av Arild Vågen - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16663328

Lotta Gröning: Centerpartiet orsakar kaoset – Allt tyder på extrval

”Det är Centerpartiet som blockerar allt i politiken just nu”, skriver Lotta Gröning på sin facebook under morgonen. Gröning är historia doktor och tidigare S-topp bördig ifrån Västmanland.

Hon påstår att centern ”i princip fått” stöd för alla sina punkter i januariöverenskommelsen. Gröning menar därmed att Annie Lööf kunde ha stoppat misstroendevotumet genom att gå Vänsterpartiet till mötes på just denna fråga om marknadshyror på nyproducerade lägenheter.

De tidigare S-toppen ser det som anmärkningsvärt att centerledaren vägrar beblanda sig med två demokratiskt valda partier i Sveriges riksdag, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet. Gröning konstaterar att Centerpartiet ”vägra erkänna något ansvar för det politiska läget och tycks tro att de kan ta ansvar för landet.” Därpå uttrycker Gröning skepsis till extraval som principiellt fenomen men konstatera trots allt att detta är den bästa lösningen. Lotta lyfter emellertid fram att hon tror att läget i den nya riksdagen, efter extravalet, fortfarande kan vara mycket jämt.

Lotta Gröning har under en längre period varit krönikör på Expressen.

Allt fler bedömare i media tror att ett extraval snart är Stefan Löfvens enda alternativ.