Prenumerera
Prenumerera
präst - främjande av flykt - villkorlig dom
Screenshot

Villkorlig dom för prästen som smugglade ut ung Afghansk man ifrån migrationsverket

Två kvinnor, den ena prästen Camilla Ulén ifrån Ingerö, har nu dömts för att ha smugglat ut en ung afghansk man ifrån migrationsverkets förvar i Gävle. Svenska Morgonbladet rapporterade om fallet i februari när utsmugglingen genomfördes.

Gävle tingsrätt satta nu straffet till villkorlig dom och dagsböter för båda kvinnor, enligt P4. Domen kommer i fredags och brottsrubriceringen är ”främjandet av flykt”.  De bägge kvinnorna nekar till brott.

Det är tydligt, via bilder på sociala medier, att de prästen haft ett starkt socialt band till den unge afghanske mannen.

Prästen har inte blivit uppsagd ifrån sin tjänst, sade kyrkans pressavdelning när Svenska Morgonbladet ringde dem.