Prenumerera
Prenumerera
Josephine - skjuten i huvdet - pojkvän - åtals - inte för mord
© Privat

Josephine sköts i huvudet av kriminell pojkvän – han åtalas inte för mord

Under den kommande veckan inleds den uppmärksammande rättegången mot den 24-åriga man som sköt sin flickvän Josephine, 21, i huvudet. Det hela inträffade i Gustavsberg, Stockholm.

Pojkvännen är en man med Mellanösternbakgrund. Han har tidigare dömts för flera tunga våldsbrott. 24:åringen försvarar sig med att skottet träffade Josephine i huvudet av misstag. Åklagaren väljer att gå på denna förklaring för att 24-åringen själv larmade polis och vårdpersonal efter att Josephine skadats. Polisens handläggare Daniele Piccolioro påstår dock att 24: åringen borde förstått hur farligt det var att sikta med en pistol mot Josephines huvud.

– Jag råkade skjuta min tjej. Snälla kan ni komma nu, snälla. Jag sköt henne i huvudet, sade han i samtalet med SOS Alarm, rapporterar Aftonbladet.

Pojkvännen påstår att det hela började som en lek som gick fel.

Polisens brottsrubricering har varit mord ifrån första stund. Josephine och mannen har känt varandra i flera år men flyttade först ihop sommaren 2020. Hon kände vid tillfället till mannens kriminella förflutna.

Polisen hittade stora mängder narkotika i parets gemensamma bostad.