Prenumerera
Prenumerera
© Screenshot SVT

Marknadshyror: Vänsterpartiets hot mot regeringen allt konkretare

Vänsterpartiet krävde vid en presskonferens idag att regeringen släpper överger idén om marknadshyror eller att de låter hyresgästföreningen vara delaktiga i arbetat och godkänna detta ett förändringsförslag.

Vänsterpartiet ger nu Stefan Löfven 48 timmar att agera utifrån Vänsterpartiet krav. Annars säger Nooshi Dagostar att statsministerns förtroende hos Vänsterpartiet är förbrukat.

– Ända sedan tillträdandet av Stefan Löfven har vi sagt att vårt stöd finns inte om regeringen genomför förslag om marknadshyror eller fri hyressättning. Det inenbär att om statsministern inte respekterar det och går vidare med förslaget finns det automatiskt inget förtroende längre för den här regeringen, säger Nooshi Dadgostar, partiledare för

Vänsterpartiet, under denna pressträff på Riksdagen.
Hon markerar att V utan framgång sökt kontakt med både C och S för att diskutera frågan.

Enligt Aftonbladet är KD och SD beredda att stödje ett misstroendevotum mot regeringen.