Prenumerera
Prenumerera
marknadshyror

Vänsterpartiet kommer fälla regeringen

Vänsterpartiet går vidare med sitt hot om att fälla regeringen, enligt Ekot. Detta kan komma att ske innan sommaren.

Nooshi Dagostar och Stefan Löven skulle enligt vissa medier ha planerat ett möte i förra veckan för att diskutera marknadshyror. Löfven avbokade av någon anledning mötet och Dagostar tolkar det som att Vänsterpartiet nu helt blir överkörda. Vänster är givetvis emot förslaget som de tror kommer drabba hyresgäster med högre hyror och osäkrare hyresvillkor på sikt.

– Det kommer att gå snabbt nu. Vi vill agera innan riksdagen går på ledighet, uppger en Vänsterpartist för Ekot.

Det krävs emellertid 35 röster i riksdagens kammare för att kunna väcka ett misstroendevotum. Vänsterpartiet har enbart 27 mandat och behöver söka ytterligare stöd för att ens kunna väcka misstroende.