Prenumerera
Prenumerera
orban-Eu-budhetregler-domstol
By European People's Party - EPP Helsinki Congress in Finland, 7-8 November 2018, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=74261369

Ungerns regering vill förbjuda HBTQ-material riktat mot barn och ungdomar

Viktor Orbans parti, Fidesz styr och omvandlar Ungern alltmer till ett konservativt land. Partiet har nu inlämnat ett lagförslag till parlamentet som ska förbjuda material riktat till barn och ungdomar som uppmanar till homosexualitet, könsbyte och dylikt, rapporterar BBC.

Lagförslaget kommer därmed förbjuda HBTQ – litteratur och filmer som är riktade till personer under 18 års ålder. Annonser och utbildningsmaterial kommer även dessa förbjudas. Förslaget ingår i ett propositionspaket som ska stärka arbetet mot pedofilbrott.