Prenumerera
Prenumerera
Netanyahu röstas bort
By U.S. Air Force Staff Sgt. Jack Sanders / U.S. Secretary of Defense - 210412-D-XI929-10047, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=105466417

Israel: Firande demonstranter utanför Netanyahus bostad

Flera hundra demonstranter samlades utanför Benjamin Netanyahu residens i Jerusalem för att fira att Knesset idag röstar om att avsätta honom. Uppemot 2 000 personer marscherade igenom Jerusalem för att föra fram föra just detta budskap. En del av demonstranterna riktar skarp kritik mot den lockdown som Netanyahu initierade som ett resultat av coroanhysterin.

© Russia Today

”This is how we felt, we guarded Israel from becoming a dictatorship, from becoming something we didn’t want it to become, from becoming something dark and dangerous.”, säger en av demonstration till Russia Today.

Efter 12 år vid makten kommer troligtvis Netanyahu att efterträdas av en bred koalition som innehåller alltifrån hypernationalister till ett arabiskt parti.