Prenumerera
Prenumerera
Evelina Hahne - hot hat - nationaldag
© Evelina Hahne

Evelina publicerade bild på sig själv i folkdräkt – Utsattes för ett hatdrev på facebook

Evelina Hahne lade ut en bild på sig själv iklädd en svensk folkdräkt i facebookgruppen ”Vi som gillar folkdräkter”, som hyllning till Sveriges nationaldag.

Evelina Hahne - Folkdräkt - hot - nationaldag

©Screenshot Inlägget irån facebookgruppen

”Idag ska vi svenskar stå rakryggade och stolta över våra förfäders hårda arbete för att bygga Sverige…Jag älskar mitt land! Glad Nationaldag!”, skrev hon som text i anslutning till bilden, på facebook och på twitter.

Inlägget på Evelina i folkdräkt resulterade i ett PK-drev mot henne som ”Pk-tanter” initierade. Evelina mottog flera hundra nedlåtande kommentarer om att hon var rasist och nazist.

Evelina Hahne - folkdräktt

© Screenshot Påhoppens karaktär

”Nivån på inläggen var enligt nedan.” skriver Evelina på Twitter och visar en screenshot som tydligt skildrar vilka sorters påhopp hon utsattes för.

”Vi kan inte låta vår svenska kultur kuppas av vänsterextremister!” poängterar Evelina dessutom som svar på drevet som den kulturmarxistiska vänstern genomförde mot henne.

Hon får medhåll ifrån många på twitter när hon skildrar vad som inträffat. ”En person skriver exempelvis, ”Men HERREGUD vad är det med dessa människor?! Har de Tourettes eller? Du är jättefin!”

Hetsen mot Evelina är uttryck för ett hat emot svenskar och svensk identitet.

Moderaten Ellen Juntti problematiserade hatet mot svenskar i riksdagen denna mandatperiod utan att få något större gehör för frågan.