Prenumerera
Prenumerera
Borde i Husby - brott - nyheter
By No machine-readable author provided. Kotoviski assumed (based on copyright claims). - No machine-readable source provided. Own work assumed (based on copyright claims)., CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1609812

Mordet i Husby: misstänkt försattes på fri fot av tingsrätten – hovrätten häktade utifrån samma bevisning

Ännu en person begärs häktad för mordet i Husby som genomfördes förra måndagen. Den misstänkte är minderårig.

Sedan innan är en man misstänkt för mordet. Denna man försattes först på fri fot då tingsrätten bedömde att bevisningen var bristfällig. Han häktades sedan av hovrätten under samma dag, en hovrätt som gjorde en annan bedömning utifrån samma bevismaterial.

Mordet skedde på en måndagseftermiddag bland bostadshus.

– Det är klart att det är olyckligt och vi tvingas lägga resurser på annat än vad vi önskat, säger Alexandra Bittner, åklagare till SVT, som kommentar på att hon fick vända sig till hovrätten för ytterligare en häktningsförhandling.