Prenumerera
Prenumerera
Av Pål-Nils Nilsson / Riksantikvarieämbetet, CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=62835415

Trollhättan: Skottlossning i invandrartäta Kronogården

Klockan 18.39 idag inkom flertalet larm om skottlossning i det invandrartäta området Kronogården i Trollhättan, enligt polisens hemsida.

Polisen har emellertid inte påträffat vare sig misstänkt eller skadad när de anlände till platsen.  Men det har hittat tomhylsor enligt sin hemsida och bedömer således att skottlossning förekommit under kvällen, skriver Aftonbladet.  

Enligt Peter Adlersson, presstalesperson för polisen i region väst, är det en stor styrka som arbetar med ärendet.

– Vi har mycket resurser i området och jobbar hårt för att få reda på vad som hänt. Men ingen är skadad och vi försöker hitta saker som kan bekräfta skottlossning, säger Adlersson, enligt Aftonbladet.

Enligt Peter Adlersson en utredning för mordförsök inledd. Polisen pratar med vittnen i området och söker med hundpatrull.

Kronogården definieras som ett ”utsatt område ”av polisen och omnämndes i riksmedia 2015 för den skolattack som drabbade en grundskola i området, en skolattack som resulterade i tre dödsoffer. Invandrargäng är starka och rekryterar lätt i denna förort.