Prenumerera
Prenumerera
Av Poltikerveckan Almedalen - 68, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=71352159 / By European People's Party - EPP Summit, 22 March 2018, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=73026242

Kristersson och Ebba vill regera utan SD

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson får under järvaveckan frågan om han är beredd att släppa in SD i regeringen. Moderaterna har visserligen öppnat för politiska samtal med Sverigedemokraterna men regeringssamarbete utesluts, enligt Di.se.

”Vi vill inte regera med Sverigedemokraterna. Jag och Ebba vet att vi kan regera tillsammans”, säger han.

I sitt tal denna helg lyfte moderatledaren fram problem med segregation, kriminellt våld, och ett samhälle där utbildning inte lönar sig.

”Det vi upplever dagligen med skjutningar, det utarmar förtroendet för staten. Jag kan inte lova att våldet upphör, det kommer ta tid, men jag kan lova ny kriminalpolitik, det krävs nya verktyg”, sade högerledaren Kristersson

Det är under intervjun efteråt som Kristenson markerar att han tänker bilda en borgerlig regeringen med Ebba Busch. Han har inte som avsikt att ge Jimmie Åkesson en statsrådsposition.