Prenumerera
Prenumerera
Israel - valfusk
By Israel Defense Forces - Prime Minister and Defense Minister at Weaponry Display, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=34383247

Även Netanyahu börjar nu tala om valfusk

Israels avsatte premiärminister, Benjamin Netanyahu,71, var nära bundsförvant med Donald Trump. En bred koalition i det israeliska parlamentet, Knesset, har nu samlats för att avsätta Netanyahy. Koalitionen består av allt ifrån hypernationalister till ett arabiskt parti.

Därmed började Netanyahu i söndags skrika valfusk vid ett tal och kallade valet för det ”största bedrägeriet någonsin”. Landets säkerhetspolis varnar nu för att dessa uttalanden kan leda till våldsamheter och ”kaos”, enligt The Times of Israel.

Tidigare under söndagen stod även Donald Trump i North Carolina och talade inför republikaner, där han återigen kom med valfuskanklagelser kring det amerikanska presidentvalet där han slutade som den förlorande parten, enligt Aftonbladet.