Prenumerera
Prenumerera

Muslimska partiet nyans kan få en riksdagsplats via valkretsen i Malmö – kringår riksdagsspärren

Det muslimska partiet Nyans har även de börjat med sin valkampanj. Det finns så pass många svenska medborgare i Turkiet att de gör en större kampanjsäsong där, enligt partiledaren Mikail Yüksel på TikTik. Han har tidigare varit centerpartist.

Partiet har börjat med att sätta upp affischer i partiledarens turkiska hemstad.

Partiet nyans kommer att storsatsa i Malmö där de hoppas att kunna få 23 000 röster. Då når de minst 12 procent i Malmö kommuns riksdagsvalkrets och kringgår då riksdagsspärren på 4 procent. På så vis kan de skaffa sig en riksdagsplats.

Många som är bosatta i Sverige är födda i Turkiet och åker till sina hemländer på semester och det är där partiet nyans nu raggar väljare under semestersäsongen.