Prenumerera
Prenumerera
Av Kevin Dooley from Chander, AZ, USA - Nanjing University, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=28325135

Kineserna bygger Universitet i Ungern

Den kinesiska staten planerar ett Universitet och campusområde i Budapest, Ungern. Kineserna har fått tillgång till ungersk mark då de beviljat Ungern ett lån med hög ränta.
Ungern tillåter nu Universitetsprojektet som representerar den kinesiska kommunistparti. I Universitets stadgar kommer fastställa att man kommer följa den ideologi som det kinesiska kommunistparti har.

-Regeringen tar in ett universitet som representerar det kinesiska kommunistpartiets ideologi och kostar de ungerska skattebetalarna miljarder. Det är förnedrande för Budapest och förnedrande för Ungern, säger Gergely Karacsony, Budapests borgmästare, enligt SVT.