Prenumerera
Prenumerera
Sussane Rappman interreligiös dialog
© Kristin Lidell

Göteborgs biskop Susane Rappman deltar i mångreligiös dialog med imam – kulturutställning

Svenska kyrkan och Göteborgs stadsbibliotek samarbetar med en interreligiös utställning som heter ”Heliga rum: Göteborg – en stad med många religioner”. Det hela presenteras bland annat på stadsbibiotekets facebooksida.

Utställningen har som syfte att öka medborgarnas kunskap om den egna och andra religiösa doktriner. Projektet har sin utgångspunkt i hur olika religiösa grupper förhåller sig till deras heliga miljöer i just Göteborg. 33 bilder visar olika religiösa rum. Kristna, muslimska, judiska Sikhiska och buddhistiska presenteras sida vid sida.

I en livesändning invigdes utställningen via ett antireligiöst samtal där biskop för Göteborgs stift, Susanne Rappman, deltog tillsammans med bland annat Imamen Ahmed Ghanem, som är imam vid Göteborgs moské.

Biskopen skriver om sin medverkan på sin privata facebook.

Projektet benämns som en kultursamverkan på Svenska kyrkans hemsida.

Även Biskop Susane Rappman lyfter fram denna interreligiösa satsning på sin facebooksida.