Prenumerera
Prenumerera
Borg - Bössa - hittad i källare
Av The original uploader was Fantagu på tyska Wikipedia. - Överförd från de.wikipedia till Commons., CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1413939 / Av Frankie Fouganthin - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35889872

Anders Borgs bössa hittad i okänd källare i Norrtälje

I juli 2017 deltog Sveriges tidigare finansminister Anders Borg (M) på en omtalad skandalfest i Stockholms skärgård. Han blev väldigt berusad och agerande olämpligt vilket resulterade i att han förlorade styrelseuppdrag inom näringslivet. På fastlandet hade någon vandaliserats hans bil och när han kom hem hade hans bostad på Östermalm utsatts för inbrott. Tjuvarna hade stulit smycken och vapen, enligt Expressen.

I december 2020 ansåg polisen att en 30 årig man i Norrtälje betedde sig berusat. I hans telefon fanns bilder på vapen som visserligen inte fanns inne i hans bostad. Men polisen hittade två vapen i hans källarförråd.

En av dessa vapen var ett dubbelpipigt hagelgevär, tillverkat i Italien, som visade sig tillhöra Anders Borg. Borg hade sist sett detta vapen i hans bostad på Östermalm.
Den 30 åriga mannan är nu misstänkt för vapenstöld men säger att han tog den ifrån sin kompis för att förhindra att denne använde vapnet till någonting allvarligt.