Prenumerera
Prenumerera
Foto: Säkerhetspolisen

En person gripen misstänkt för brott mot rikets säkerhet

Under morgonen greps en person misstänkt för brott mot rikets säkerhet, enligt Ekot.

Varken åklagare eller försvarsadvokat vill uttala sig om vad som hänt. Brottsrubriceringen är dock fastställd till Obehörig befattning med hemliga uppgifter. Det hela ska ha skett under våren och det som skiljer mellan detta brott och spioneri är att den som gör sig skyldig till spioneri har som avsikt att läcka hemligstämplad information till främmandemakt medan det aktuella brottet uppkommer så fort någon tillskansat sig hemlig information som de inte haft rätt att tillhandahålla.

– Det har varit ett förhör under dagen, men så mycket mer kan jag inte säga i och med att det råder yppandeförbud, säger försvarsadvokat Thomas Olsson till Ekot.