Prenumerera
Prenumerera
By AndrewRm - Own work, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4493945

JO-kritiserar skola för att ha uppmanat elever att vifta med pride-flaggor

En skola i Växjö har nu fått JO-kritik efter att eleverna känt sig tvingad att vifta med Pride-flaggor vid en samlingsaktivitet. Efter att en förälder JO-anmälde gjorde Justitieombudsmannen en utredning kring händelsen, enligt DN.

Eleverna hade skapat egentillverkade flaggor under en temainriktad vecka gällande HBTQ. Men JO bedömde att skolan gick över gränsen när de avslutade veckan via en tillställning där det lätt kunde tolkas som att eleverna var tvungna att vifta med Pride-flaggan, som en del av en obligatorisk skolaktivitet.

Skolan ska vara en ideologisk neutral miljö och detta upprätthöll inte denna Växjöskolan.