Prenumerera
Prenumerera
Av Historiker - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=21891383

Bombhot mot tingsrätt under Hjällboförhandlingar

Ett bombhot inkom mot Göteborgs tingsrätt medan de pågick häktningsförhandlingar gällande utredningen kring dödsskjutningen i Hjällbo där en 21 åriga man är misstänkt för mord, mordförsök och andra grova brott. Polisen vet inte vem som ligger bakom hotet, enligt Göteborgs Posten.

Delar av Ullevigatan har stängts av. Bombhotet inkom via mail. Polisen har sökt efter bombliknande föremål under dagen men har inte funnit någonting.
– Förhandlingarna pågick som vanligt. Man upprättade en anmälan om olaga hot mot grupp, och vi har inlett arbetet med att försöka spåra mejlet, var det skickats från och av vem, men det är oklart och det finns ingen misstänkt i ärendet, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson till Göteborgs Posten.

Förhandlingen genomfördes iallafall men det var fullt med poliser på plats under dagen. Den som hotade med bombning av tingshuset sade att denne skulle köra fram ett fordon fylld med dynamik och detonera invid tingsrätten.

Bombhotet kan vara en del av ett stundande gängkrig som mordet i Hjällbo kan ha skapat.