Prenumerera
Prenumerera
Av Mrkommun - Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=21386162

Malmö: Kommunanställd som misshandlade funktionsnedsatt erbjöds 325 000 kr för att avgå

En anställd inom Malmö stad ska, enligt Sydsvenskan, ha misshandlat en person med funktionsnedsättning. Ansvariga inom den berörda verksamheter har bekräftat att så är fallet. Utifrån vittnesuppgifterna som inkom till kommunen kunde mannan identifieras. Han nekade emellertid till att ha genomfört misshandeln. Den anställde jobbade inom just LSS-verksamheten.

– Vi tycker att det är allvarligt eftersom våra brukare är väldigt utsatta. Vi kan inte ha den här typen av beteende och det är polisanmält, säger Carina Tempel, tillförordnad direktör på funktionsstödsförvaltningen, enligt Sydsvenskan.

Mannan ska dock ha sagt upp sig själv efter att ha erbjudits 325 000 kr av skattebetalarnas pengar.

Carin Tempel medger att mannen fått 325 000 kr för att gå med på en egen uppsägning. Detta kan framstå som underligt säger hon men förklarar förvaltningen agerande med hänvisning till att deras anställda har så pass trygga anställningar att det hela hade kunnat sluta i arbetsdomstolen om inte mannan blivit dömd för brott. Då hade det troligtvis kostat mycket mera, förklarar hon. Via denna lösning kan hon säkerställa att brukarnas trygghet per omgående säkras.