Prenumerera
Prenumerera
CC BY-SA 4.0 Frankie Fouganthin

Centerpartiet lämnat alliansen för gott

Centerpartiet kommer att lämna alliansen med ambition att bli  TT.

Centerpartiets framtidsagenda är ” ”Ge kraft åt varje människa – för en hoppfull väg framåt”

Annie Lööf tror att denna inriktning kommer bli deras framgångskoncept.

– Både bland de många Alliansväljare som vill ha borgerlig politik men som inte vill förhandla eller samarbeta med Sverigedemokraterna, men också bland alla de mittenväljare som har röstat på olika partier genom åren och som vill se konstruktiva lösningar och en offensiv jobb- och klimatpolitik, påstår hon hon.

Centerpartiets partiledare har större planer än att sitta i opposition. Partiets ambition är att bli ett regeringsparti i en framtida regeringsbildning. Ambition är att C inte längre ska vara ett stödhjul åt socialdemokratin utan mer kliva fram som en aktiv part i ett regeringssamarbete.