Prenumerera
Prenumerera
Mord - Södertälje - Geneta - kriminella gäng
Av Abgarus - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=46167805

Mord i invandrartät Södertälje-förort med hög andel kristna invandrare

En man i 39 årsåldern har påträffats skjuten och död i ett gym i Södertälje. Enligt uppgifter i media jagar polisen en skytt med skidmask på, skriver Aftonbladet.

Det hela uppdagades vid lunchtid i Södertälje förorten Geneta. Geneta angränsar till den ökända Södertälje förorten Ronna. Genetas befolkning består till stor del av invandrade kristna syrianer. Brottsligheten är väldigt hög i förorten vilket motbevisar tesen om att kristna invandrargrupper assimileras bättre än andra.

– Vi fick klockan 11.05 samtal om att en person skottskadats utomhus, säger Per Fahlström, presstalesperson på polisens ledningscentral i Stockholms län, till  Aftonbladet.

Enligt Aftonbladet har 150 personer samlats vid brottsplatsen och 20 polisbilar.

– Vi är på plats med en stor polisinsats med ett flertal patruller, säger Per Fahlström på Stockholmspolisen, till Aftonbladet.

De vittnen som Svenska Morgonbladet talat med vill vara anonyma men säger att det troligtvis rör sig om en avrättning kopplad till Södertäljenätverket.

Södertäljenätverket eller Södertäljemaffian är ett syrianskt kriminellt nätverk med kristen bakgrund. Enligt vissa vittnesuppgifter består nätverket av 75–100 personer, med säte i Södertälje, rapporterar Nyheter24.