Prenumerera
Prenumerera
© Ruply

Restriktionskritisk demonstration i Berlin

Sammandrabbningar mellan kravallpolis och demonstranter uppkommer i Berlin under dagen. Läget blev snabbt våldsamt och flera hundra demonstranter avlägsnades ifrån platsen av polis, enligt Russia Today.

Demonstranten är huvudsakligen coronaskeptiker som marscherade genom centrala Berlin i protest mot att medborgarnas fri – och rättigheter inskränkts under denna coronahysteri. Aktionen har varit förbjuden av myndigheterna men folkmassan trotsade förbudet.

Flertalet demonstranter bar inte ansiktsmasker. Polisen försökte uppmana dem att lämna med hjälp av megafoner utan större framgång.

I Sverige planerar nätverken kring Filip Sjöström att genomföra en restriktionskritiska demonstrationer på Sveriges nationaldag i Stockholm.