Den indiska regeringen ska ha kontaktat de stora sociala mediaplattformarna efter att de döpt den nya varianten v covid-19 för ”indisk variant”. Det råder delade meningar i det internationella samfundet om huruvida farliga dessa mutationer egentligen är, skriver Russia Today.

New Delhis Informations Teknologi ministerium har undergårdagen uppmanat de sociala media plattformeran att inte benämna det muterade viruset som ett indiskt virus, skriver Russia Today. Indien menar att denna koppling get Indien en badwill som landet inte känner att de förtjänar.

“It has come to our knowledge that a false statement is being circulated online which implies that an ’Indian variant’ of coronavirus is spreading across the countries. This is completely FALSE,” står det i brevet som utgått ifrån den indiska myndigheterna.