Prenumerera
Prenumerera
Av U.S. Embassy Jerusalem - DOE visit July 2019 DEO visit July 2019, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=85275535

Biden kräver tvåstatslösning – Palestinier demonstrerar i Göteborg trots restriktioner

Det föreligger nu eldupphör mellan Israel och Hamas. USA:s utrikesminister Antony Blinken är på väg till Israel för att förstärka Joe Bidens intentioner, enligt SVT. President Joe Biden har nu gått ut med krav på en tvåstatslösning mellan Israel och Palestina.

I Östra Jerusalem, vid bland annat Al-Aqsa-moskén, tvingades polisen skjuta distraktionsgranater för att hålla ordning ifrån stenkastande Palestiniern.

USA:s president menar nu att Israelerna måste sluta strida i Jerusalem men att USA vill skydda Israel.

Biden poängterar emellertid nu att tvåstatskonceptet är  ”den enda lösningen” för denna konflikt. Tanken är att utrikesminister Blinken åker till västbanken i nästa vecka för att möte båda sidor i detta eldupphör. Någon plan för besöket har inte offentliggjorts med mycket tyder på att han ska sätta det första spadtaget till en fredsplan, utifrån Bidens strategi.

Samtidigt demonstrerar palestinier idag i Helsingborg, trots Coronarestriktioner, enligt SVT.