Prenumerera
Prenumerera
Av News Oresund - 20190613 Folkemodet Bornholm Rasmus Paludan Stram Kurs 0011, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=80286535

Paludan på plats i Malmö för att rita bilder av profeten Muhammed

Rasmus Paludan fick igår avslag på sin ansökan om att få håll en allmän sammankomst i Malmö där han skulle genomföra en tävling om att rita Muhammed karikatyrer.

Men Rasmus åkte till Malmö iallafall. Han har som ambition att gå runt på stan och rita bilder på den muslimska profeten. Han har utsatts för grova hot inför resan men polisen har enligt Samhällsnytt nekat honom livvaktsskydd.

Rasmus Paludan är ledare för det danska nationalistpartiet Stram Kurs.

Idag på Facebook skrev Paludan att hans hyser väldigt låga tankar om svensk polis.

”När jag beger mig till Sverige ikväll och uppehåller mig på den mark som varit dansk i många hundratals år längre än den varit svensk, så är det alltså med rejäl risk att dö. Självklart har vi alla en risk att dö idag, men för mig är dagens risk större än vad den brukar vara”, skriver han.

Uppdatering kl 22:51: Manifestationen genomfördes på det enkla sätt som Paludan planerat som nödlösning utan att resultera i några väldsamheter. En del muslimer närvarade för att skrika islamska slagord mot honom.