Prenumerera
Prenumerera
Liberalerna - Westerholm - Sabuni - SD
Bild på Westerholm By Bengt Oberger - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35858721 / Bild på Sabuni By http://politik.in2pic.com, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16034848

Uppror mot SD-samarbete inför Liberalernas Landsmötet – kan påverka riksdagsomröstningar

Den SD-kritiska oppositionen inom Liberalerna samlar ny styrka inför partiet Landsmöte för att utmana partirådets och partistyrelsens mer SD-vänliga linje. Vid landsmötet får medlemmars ombud den yttersta makten. Besluten som tas där är bindande för partistyrelsen. 2021 års Landsmöte hålls i november.

Under ledning av bland annat den liberala nestorn Barbro Westerholm har ett flertal motioner inlämnats om att Liberalerna ska avbryta sitt samarbete med Sverigedemokraterna på omedelbar verkan.

”Passeras den gränsen så är Liberalerna inte längre mitt parti”, säger Barbro Westerholm till DN.

Igår rapporterade Svenska Morgonbladet om att ett gäng upproriska Liberaler i riksdagen hellre kan vara beredda att stödja det socialdemokratiska migrationsförslaget än att koppla på den förslag som L, M, SD och KD har tillsammans.

”Jag har inte reserverat mig mot migrationspolitiken, jag har reserverat mig mot hanteringen av frågan i riksdagsgruppen”, skriver liberalen Barbro Westerholm till Expressen.

Under partiledardebatten för två veckor sedan blev det väldigt tydligt att Nyamko Sabuni likväl ser invandring som någonting positivt om det hanterades på rätt vis.