Prenumerera
Prenumerera
By Gage Skidmore from Surprise, AZ, United States of America - Donald Trump, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=95662195

Delstaten New York utreder Trumps bolag för ekonomisk brottslighet

Delstaten New Yorks väljer att öppna upp en brottsutredning mot Donalds Trumps företag gällande tvivelaktigheter kring skatter och lån. Konflikten har hittills varit av civilrättslig natur men åklagare öppnar nu upp för att brottsliga handling kan ha förekommit.

– Vi har informerat Trump Organization att utredningen av organisationen inte längre är enbart civilrättslig. Vi utreder nu tillsammans med Manhattans åklagarämbete aktivt Trump Organizations kriminella kapacitet, uppger delstaten New York i ett uttalande, enligt BBC.

BBC förklarar dela hela med att utredningen troligtvis handlar om huruvida Donald Trump har skattefuskat och ansökt om lån utifrån kraftigt uppblåste bokföringstillgångar.