Prenumerera
Prenumerera
Paludan - Demonstration - Malmö
© Rasmus Paludan/ Stram Kurs

Paludan nekas tillstånd för sammankomst – vill måla Muhammed-karikatyrer i Rosengård

Under eftermiddagen valde Malmöpolisen att avslå Rasmus Paludans ansökan om att genomföra en sammankomst där det målas karikatyrer av profeten Muhammed i Malmö.

Hans ambition var att hålla en ”internationell rita-Muhammed-tävling” i Rosengård på torsdag.Enligt Sveriges lagstiftning kan enbart tillstånd för sammankomst nekas med hänsyn till ordning och säkerhet, hänsyn till trafik eller för motverka en pandemi.

– Det är av yttersta vikt för oss att värna den grundlagsskyddade mötes- och demonstrationsfriheten. Det finns dock möjlighet att i undantagsfall begränsa rätten att hålla möten på allmän plats när det föreligger en påtaglig risk för att ordningen eller säkerheten inte kan upprätthållas, säger kommenderingschef Petra Stenkula på polisens hemsida.

Rasmus Paludan är informerad om beslutet och en dialog finns nu kring om han ska ansökan om sammankomst på annan plats eller på annat vis.