Prenumerera
Prenumerera
Biden - klimatmål
Av The White House - whitehouse.gov, CC BY 3.0 us, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=99180802

Biden skärper utsläppsmålen

USA:s president Joe Biden lovar att kapa USA växthusgasutsläpp med 50 % procent ifrån 2005 års nivåer innan 2030. Han meddelande detta på ett virtuellt toppmöte med bland annat Kina och Ryssland, enligt Epoketimes.

Detta nya mål fördubblar de ambitioner som Barack Obama hade. USA:s förra president tog USA ur det parisavtal som ligger bakom dessa målsättningar, ett avtal som Joe Biden återtog den dagen han tillträdde som president.

Enligt Vita Huset kommer detta mål skapa jobb, tillväxt och ekonomisk konkurrenskraft. Det finns dock aktörer inom det amerikanska näringslivet som känner oro för att målen och nya regelverk kan leda till ökade kostnader.