Prenumerera
Prenumerera

Åtal för knivdådet i Vetlanda

Idag väckts åtal mot den 22-åriga afghanen Tamim Sultani, som knivhögg 7 personer på olika platser i Vetlanda i mars. Brottsoffren utsattes för sticksår som är att bedöma som mycket allvarliga. Fyra av dem hade skador som var livshotande.

– Den misstänkta gärningsmannen har i polisförhör haft diffusa minnesbilder från händelsen, men har tillstått att han attackerat i vart fall några personer med kniv. Någon rimlig eller närmare förklaring till sitt agerande har han inte kunnat lämna. Den misstänkta gärningsmannen har haft perioder av psykiskt dåligt mående som tilltagit i tiden före gärningen, säger kammaråklagare Adam Rullman, som lett förundersökningen tillsammans med kammaråklagare Martin Svensson.

Åklagaren poängterar att det inte finns någonting som styrker att gärningarna var planerade eller att gärningsmannen kände sina offer i förväg.