Prenumerera
Prenumerera
Av Holger.Ellgaard - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=75979562

Svenska Evangeliska Alliansen – osäkra om Vänstern eller SD kommer driva kristen politik i Kyrkovalet

Jacob Rudenstam är biträdande generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen. Han blir intervjuade av den kristna högertidningen Världen Idag och det är kyrkovalet som står i fokus.

Han är skeptisk till hela kyrkovalssystemet som sådan men reflekterar torts allt kring 3 partier som haft plats i kyrkomötet sedan föregående mandatperiod, i egenskap av partigrupper. Det är huvudsakligen Socialdemokraterna, Centerpartiet och Sverigedemokraterna.

När han tittar på det valmaterial som partierna fram tills nu producerat gällande kyrkopolitiken känner han att det är tunt med kristna värderingar ifrån samtliga håll. Även Sverigedemokraterna, som talar varmt om kyrkans traditioner, har väldigt lite direktcitat och hänvisningar från och till Jesus och kristen moral och etik, säger Rudenstam.

Svenska Morgonbladet har sökt på nätet och hittar inga uttalanden från nära i tid där SD:s gruppledare i Kyrkomötet, Aron Emilsson, ifrågasätter homoäktenskap.

”Problemet är när ideologin blir viktigare än den kristna tron, då urvattnas tron och används som medel för den egna politiska uppfattningen.” säger Jacob Rudenstam till Världen Idag.