Prenumerera
Prenumerera
Fogelklou SD uteslutning flashbackkonto
Carl Ridderstråle/CC-BY-SA-4.0

SD:s kommunalråd, Jörgen Fogelklou, utreds internt efter indicier från Aftonbladet om rasism

Efter att Flashbacks databas hackats och läckt till vänsterextrema bolaget Acta Publica AB (tidigare Piscatus) knöts kontot ”afghan” till en mailadress som hör samman med SD-toppen i Göteborg, Jörgen Fogelklou. Det skriver Aftonbladet efter sin egen ”granskning.”

På kontot ska kommentaren ”juden är roten till allt ont” ha publicerats. Därpå ska kontot ha skrivit ”jag skulle gladeligen deportera varenda jävla svartskalle i dag!”.

Jörgen Fogelklou är SD.s kommunalråd i Göteborg sedan 2018 och förnekar koppling till kontot. Aftonbladet har sammankopplat kontot till honom via några indicier och SD agerar nu på dessa rykten som spridits i media.

Nu uppger partiet att man kommer att utreda anklagelserna ifrån Aftonbladet som ett medlemsärende som kan leda till uteslutning.

”Partiet ser mycket allvarligt på inläggen som skrivits under pseudonym. Efter att ha tagit del av ytterligare information samt inspel från olika säkerhetsexperter i Aftonbladets granskning, kommer partiets medlemsutskott att utreda ärendet vidare”, skriver pressekreterare Christian Krappedal till Aftonbladet.