Prenumerera
Prenumerera
Franska militärer
Av Thesupermat - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=79400866

Kvinnlig borgmästare i Paris stöttar de franska militärernas uppmaning till aktion mot muslimer

En grupp på över 1,200 franska generaler, officerare, polispersonal och vanliga försvarsanställda signerade ett öppet brev till den franska regeringen i förra veckan med budskapet om att regeringen måste agera mot islams frammarsch i Frankrike, för att motverka inbördeskrig i republiken. Militärerna poängterade att de var beredda att agera om inte politikerna klev fram inom kort. Detta har skapat debatt i hela Frankrike, enligt Sputnik News.

Richida Dati är kvinnlig borgmästare för Paris 7:e distrikts och har uttryck stöd för militärernas oro kring ”förorts horderna”. Borgmästaren säger sig stå bakom brevets intention och anklagar de anti franska grupperna i förorterna för gerillakrigsföring.

“When you have a country plagued by urban guerrilla warfare, when you have a constant and high terrorist threat, when you have increasingly glaring and flagrant inequalities, when some patriotic people are breaking away from society, we cannot say that the country is doing well,” föreslår hon enligt Sputnik News.

Hon påminner dessutom i sina uttalanden om förra veckans mord på en fransk kvinnlig polis av en tunisisk islamist. Dati är dessutom tveksam till om den franska staten kan upprätthålla våldsmonopolet särskilt länge till om inte någonting drastiskt sker.

Rachida Dati är dessutom fransk ledamot i Europaparlamentet och sitter där på konservativ mandat.