Prenumerera
Prenumerera
Årstaskola - Knivattack
Av LaysonKennard - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=49056648

Knivdåd vid grundskola i Stockholm – två skadade – gängledare gripen

Två personer har skadats vid en knivattack eller någonting liknande vid Årstaskolan i Stockholm. Polis och ambulans är på plats. Polisen har ännu inte meddelat om det är elever som skadat varandra eller om utomstående är inblandade. Larmet till polisen kom kl. 11.37 enligt Aftonbladet.

– Ambulanspersonal tar hand om brottsoffren på platsen. Inledningsvis rubriceras ärendet som grov misshandel, säger Towe Hägg, presstalesperson på polisen i Stockholm till Aftonbladet.

Det hela ska ha hänt utomhus vid ett område nära skolan. Utomhusområdet är nu avspärrat av polisen. Polisen offentliggjore under eftermiddagen att en känd gängledare är gripen. En annan man är dessutom gripen för inblandning i denna grova misshandel, som brottet rubriceras som.

Årstaskolan är en grundskola som ligger i södra delarna av Stockholms kommun.