Prenumerera
Prenumerera
Afghaner arlanda
Av <a href="//commons.wikimedia.org/wiki/User:Brorsson" title="User:Brorsson">Brorsson</a> - <span class="int-own-work" lang="sv">Eget arbete</span>, CC BY-SA 3.0, Länk

Misstänkt föremål på Arlanda – terminal 5 stängs av

Hela terminal fem på Arlanda har utrymts efter att en väska med ett misstänkt föremål hittats. Det är polisen som tagit beslutet under måndagsmorgonen. Det är oklart om polisen kallat in den nationella bombstyrkan men de säger sig använder de resurser som erfordras för att hantera situationen.

– Plan kan inte lyfta, säger Robert Teletzin, presschef på Swedavia, till Aftonbladet.

Det är polisen som tagit beslutet under måndagsmorgonen.

– Klockan 8.13 får vi samtal av ordningsvakter att de undersökt en väska. Då de med en gång inte kunde säga att det var ofarligt kontaktade de oss. Vi fortsätter den undersökningen, säger Towe Hägg, presstalesperson på Stockholmspolisen, enligt Aftonbladet.

Polisen har även spärrat av parkeringen så att inga bilar kan ta sig in på just denna terminal.