Prenumerera
Prenumerera
Bidragsbrott - försäkringskassan -
© Försäkringskassan

Islamist dömd för bidragsbrott med falskt läkarintyg

En 32-åring ifrån Göteborg döms nu för grovt bidragsbrott. Han har stulit över 187 000 kronor via sjukpenningsystemet med hjälp av falska läkarintyg. Sommaren 2018 fick 32-åringen sina första ersättningar och utbetalningarna som varade fram tills den 17 april 2019, enligt  Expressen.

Han har, trots sjukskrivningen han då fick, jobbat som taxichaufför i Göteborg. Han har tidigare haft koppling till våldsbejakande islamism. Mannen är skyldig till uppemot 10 fall av bidragsbrott där falska urkunder använts.

Han förnekar emellertid uppsåt till brott i polisförhör

– Nej, jag har inte gjort detta för att begå brott. Absolut inte min tanke. Jag har gjort fel tidigare, men nu har jag barn och så där. Jag har ansvar nu. Jag ångrar att jag inte kollade upp det mer, säger han i polisförhör.

Straffet för bidragsbrottet blir skyddstillsyn med samhällstjänst i 140 timmar.