Prenumerera
Prenumerera
Badstränder - stängs ner - Göteborg
Av Sinikka Halme - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=71512539

Restriktionerna förlängs för krogsektorn – lokala restriktioner i Göteborg – parker och badstränder stängs ner

Regeringen meddelande under gårdagen att de förlänger coronarestriktionerna. Serveringsställen får inte hålla öppet längre än till 20:30 och denna begränsning förlängs nu till den 17 maj, rapporterar Sydsvenskan.

Beskedet togs emot med ”enorm besvikelse” från branschorganisationen Visita.

Besöksnäringens branschorganisation hade hellre sett att öppettiderna möjliggöra till kl 22:30. Dess VD Jonas Siljehammar anser att restriktionerna är för hårda.

– Men ingen kan svara på varför förbudet ligger på just 20.30. Folkhälsomyndigheten säger gång på gång att smittspridningen inte sker på restaurang. Trots det förlängs förbudet, säger han till Sydsvenskan.

Han anser att det borde var möjligt att ha senare öppettider så länge restriktionsreglerna på plats efterlevs.

I vissa delar av landet diskuteras även striktare åtgärder för vissa specifika platser. Enlig Göteborgs Posten överväger Göteborgs kommun att helt stänga ner slottsskogen, Vasaparken och Kungsparken. Expressen skriver dessutom att Göteborg överväger att stänga ner flera badstränder denna sommar.